Als ik denk aan mannen die sokken in sandalen dragen, dan stel ik me Britse toeristen voor die in een of ander warm land met zonnehoed, korte broek en spierwitte benen de gids achterna schuifelen. Die sokken zijn dan trouwens steeds wit en worden goed hoog opgetrokken. Misschien een ideale outfit voor op vakantie, maar laten we eerlijk zijn: met deze kledingkeuze ga je geen stijlvolle indruk maken.

Tenzij die sandalen van Prada of Versace zijn, uiteraard. Geen witte Engelse toeristen te zien op de catwalk van de modeweek in Milaan, wel mooie mannen in stoere of elegante outfits. Hier tonen de grote merken ons hun nieuwe collecties en de trends voor het volgende seizoen. En de grote heren van de modewereld hebben beslist dat modebewuste mannen vanaf nu de straat op mogen met sokken en sandalen. Uiteraard enkel wanneer de kleur van de sokken de rest van hun ensemble mooi accentueren en de sandalen van Italiaanse makelij zijn.

Zo zie je maar dat stijl relatief is en dat er geen taboes zijn in de modewereld. Wat vandaag een grote modeflater is, kan morgen de nieuwe trend worden. Je kan dus volgende zomer best nog even wachten voor je je beste sokken bovenhaalt voor de creatie van een super trendy look. Misschien is tegen die tijd de sokken in sandalen trend alweer voorbij.

Of je kan ook helemaal rebels zijn en je van al die grote modenamen niets aantrekken. Als jij graag sokken in sandalen onder een korte broek draagt, dan ga je er gewoon voor. Of je kan het voorbeeld volgen van de Canadese eerste minister Justin Trudeau, die graag zijn eigen fashionstatement maakt door het dragen van opvallende sokken onder zijn grijze ministerpak. Zijn kleurrijke Star Wars sokken waren groot nieuws in de internationale media. Ik vermoed dat deze niet door Prada of Versace ontworpen werden.