Het Duitse familiebedrijf Falke maakt sinds het einde van de negentiende eeuw stoffen en sokken. Falke family is een serie die gemaakt werd voor comfort en dagelijks gebruik. Het zijn sokken voor heel de familie, verkrijgbaar in verschillende kleuren en vervaardigd uit gemakkelijk te onderhouden katoen. Verschillende modellen zijn beschikbaar. Maar we willen hier even kijken wat er zo interessant is aan de Falke family kniekous.

Waarom kiezen voor kniekousen? Een eerste reden is uiteraard warmte en comfort in de wintermaanden, maar er zijn ook andere redenen waarom kniekousen een aanvulling kunnen zijn voor de door jouw gekozen stijl.

Voor de heren worden kniekousen steeds minder populair, maar vroeger werden ze nog wel eens geassocieerd met degelijkheid en mannelijkheid. De kniekous was immers een standaard item in de uitrusting van het Britse leger in de eerste wereldoorlog. Lange wollen sokken beschermden de soldaten tegen de gevolgen van de lange dagen gespendeerd in vochtige loopgraven. Een stoere soldaat droeg dus steeds zijn sokken goed opgetrokken. En die sokken werden vaak ook met liefde gebreid door hun liefjes aan het thuisfront.

Voor vrouwen kent de kniekous een heel andere geschiedenis. Die is vooral verbonden met schoolmeisjes. Lange, witte sokken onder een plooirokje is het klassieke meisjesuniform dat doorheen de jaren steeds meer geseksualiseerd werd. De mode-industrie speelt graag met dat soort van beelden en kniekousen werden deel van de lolita look voor jonge volwassen vrouwen. De plooirokjes werden steeds korter. Ook in Japan zijn kniekousen heel erg populair. De mangacultuur bracht de kniekous tot in de mainstream modewereld. Zettai ryōiki is het Japanse woord voor deze kledingcombinatie en deze term beschrijft de naakte huid tussen de kniekous en de minirok.

Maar in deze koude winterdagen hoeven kniesokken natuurlijk niets te maken te hebben met Japanse schoolmeisjes of Britse soldaten. Kniekousen zijn ook het uniform van de behaaglijke comfortzoeker die graag warme benen heeft en dat is exact wat Falke family kniekousen ons te bieden hebben.